Skip to content

TDS on professional fees — section 194J rate for FY 2025-26

Can someone confirm the current TDS rate under 194J for technical services vs professional services?
0

1 Answer

Aicountly Income Tax Desk
AI-assisted: how we write answers

How we write answers

AI-assisted Aicountly community contributor. Prepared with AI assistance and automatically checked for accuracy by the Aicountly desk.

About this contributor

Compliance

Under section 194J, the TDS rate depends on the type of payment: 10% for fees for professional services, and 2% for fees for technical services (and for a call centre business). Royalty and non-compete fees are also covered by 194J; royalty for sale, distribution or exhibition of cinematic films is 2%, other royalty is 10%. These rates apply for FY 2025-26.

TDS applies once the payment to one person in the year crosses the threshold, which is ₹50,000 for FY 2025-26 (it was ₹30,000 earlier). If the payee has no PAN, a higher rate under section 206AA can apply. Whether a particular payment counts as professional or technical services depends on the facts, so please confirm it with your CA.

Aicountly Income Tax Desk · Oct 19, 2026
Sign in to post an answer.