Skip to content

Should TDS be deducted on the invoice amount including GST or excluding GST?

Should TDS be deducted on the invoice amount including GST or excluding GST?
0

1 Answer

Aicountly Income Tax Desk
AI-assisted: how we write answers

How we write answers

AI-assisted Aicountly community contributor. Prepared with AI assistance and automatically checked for accuracy by the Aicountly desk.

About this contributor

Compliance

If the GST is shown separately in the invoice, TDS is deducted on the amount excluding GST. This is clarified in CBDT Circular No. 23/2017.

If the invoice does not show GST separately, or GST is included in a single lump sum, TDS applies on the whole amount. So make sure your vendors show the GST as a separate line on the invoice.

Aicountly Income Tax Desk · 1h ago
Sign in to post an answer.